Splošni pogoji

Spletno mesto Nogometnidresi.com vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem, ima obiskovalec možnost pridobiti uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa – Uporabniški profil oziroma pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko opravi nakup tudi kot gost, brez pridobitve uporabniškega imena in gesla. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom.

Plačilo
Spletna trgovina Nogometnidresi.com omogoča naslednje načine plačila :

– z gotovino ob prevzemu pošiljke (na voljo v septembru 2017)

– z nakazilom na račun upravitelja Nogometnidresi.com (po predračunu)

– Paypal – spletni servis za varno plačevanje s kreditnimi karticami in drugimi plačilnimi sredstvi

Predračun mora biti poravnan v roku 5 delovnih dni, v nasprotnem primeru se naročilo šteje za preklicano.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen bo ponudnik ponudil kupcu ponudil odstop od nakupa oziroma rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Dostava
Artikli, naročeni na Nogometnidresi.com gredo na pot v čim krajšem času. Rok dostave izdelkov je 3-15 dni.

Pošiljka je odpremljena z podjetjem Pošta Slovenije d.o.o., dostava je predvidoma naslednji delovni dan oziroma kot je zapisano pri podjetju na uradni spletni strani. Dostava je predvidoma v dopoldanskih urah. Če v času dostave kupca ni na predvidenem mestu dostave bo dostavljavec pustil sporočilo, kjer bodo nadaljnja navodila.

Pri dostavi z Pošta Slovenije d.o.o. je strošek dostave 4,00 eur in je enoten za celotno Slovenijo. Dodatno v primeru plačila odkupnine po povzetju Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. stroške nakazila v višini 1,07% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05€ (enako, kot pri plačilu položnice na pošti). Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in/ali strošku dostave.

Poleg dostave na dom omogočamo tudi osebni prevzem pošiljke po predhodnem dogovoru v Novi Gorici. Naročilo je potrebno v vsakem primeru oddati z naročilom v spletni trgovini. Ko bo Vaša pošiljka pripravljena za prevzem Vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Dvig pošiljke je mogoč v delovnem času našega podjetja, to je vsak delovni dan od 8:00 do 15:00 ure. Prosimo Vas, da blago prevzamete v roku 3 delovnih dni od prejema obvestila, da je blago pripravljeno za prevzem, v nasprotnem primeru bo naročilo preklicano.

Cene so v EUR in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnosti podatkov, ki so na Nogometnidresi. Možno je, da ponudnik ne utegne sočasno spremeniti podatkov. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah in omogoči preklic naročila oziroma predlaga rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Vračilo blaga
Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu oz. odstopu od pogodbe mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega izdelka. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

· pri strojih, aparatih, računalniški opremi, avdio in video posnetkih ter računalniških programih, če je kupec že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže
· če gre za dobavo knjig
· če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (osebna personalizacija – tisk)
· če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe (na primer uporabljen CD medij, kartuše, tonerji in drugi potrošni material, pijača, hrana…)
V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

V kolikor izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe.

Odstop od pogodbe
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Natančnejše določbe Zakona o varstvu potrošnikov glede pogodb, sklenjenih na daljavo in pogodb, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov najdete TUKAJ.

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake
Napaka je stvarna:

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

• če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

• kupec mora v reklamacijskem obrazcu o napaki, natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

• obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer mu ponudnik mora izdati potrdilo.

Ponudnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

• odpravi napako na blagu ali

• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

• vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodi kupčevi zahtevi.

Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda.

Reklamacija je veljavna ob predložitvi originalnega računa, potrdila o dostavi ter izpolnjenem reklamacijskem obrazcu.

Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa.

Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

Varovanje podatkov
Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, kateri bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Avtorske pravice
Spletno mesto je v lasti podjetja Božica Trivunović s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico do napak in napačnih objav.

Pogodba
Sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja Božica Trivunović s.p., v elektronski obliki, dostop do nje je možen na sedežu podjetja oz. lahko stranka zahteva kopijo pogodbe pisno na naslov podjetja ali na e-mail trivunovicbozica@gmail.com.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Božica Trivunović s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Spletna cena
Spletna cena velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.nogometnidresi.com. Registrirani kupec postanete prostovoljno z prošnjo za registracijo na trivunovicbozica@gmail.com. Redna cena velja za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici, mimo spletne košarice.
Če redna cena pri izdelku ni objavljena, ne omogočamo nakupa mimo spletne košarice.

Komentiranje ni odobreno.

Nogometnidresi.com | Športna trgovina z dresi, opremo in rekviziti za nogomet